rb-kolubara

U proizvodnom pogonu IMK “14 oktobar” u Kruševcu danas je održana promocija serije novih bagera čija izgradnja je rezultat zajedničkog rada tehničkih službi i inženjera ovog preduzeća i Rudarskog basena “Kolubara”.

Milorad Grčić, direktor “Kolubare”, istakao je da je ovom prilikom izvršena i primoporedaja  dva nova bagera koji su kupljeni za potrebe rada površinskih kopova  Rudarskog basena.

– Današnji dan više je nego značajan za budućnost jer ovim primerom pokazujemo da srpska privreda moze da ide napred samo ako se sami trudimo da je očuvamo angažujući domaće proizvodne kapacitete. Sledeći kurs koji Vlada Republike Srbije sprovodi, na čelu sa premijerom  Aleksandrom Vučićem, radimo na unapređenju međusobne saradnje, što će dovesti do otvaranja novih radnih mesta i stvaranja veće sigurnosti za zaposlene u domaćoj privredi i industriji – rekao je Grčić.

On je dodao da su novi bageri modifikovani u odnosu na standardne performanse primenom novog tehnološkog rešenja inženjera “14. oktobra” i “Kolubare”, koje je doprinelo boljem radu u teškim vremenskim uslovima i bez obzira na količinu padavina.

– Vrednost investicije je 42 miliona dinara sa sa PDV-om. Ovo je poruka svim privrednim društvima i domaćim privatnim i državnim firmama da treba da sarađuju međusobno i tako pomognu povećanje bruto nacionalnog dohotka – dodao je Grčić.

U ime domaćina okupljenima se obratio Milos Isailović, v.d. generalnog direktora IMK “14 oktobar”, koji je izrazio zahvalnost menadzmentu RB “Kolubara”, istakao da su novi bager prizvod koji je rentabilan i ekonomičan i pozvao sve firme iz oblasti rudarstva, privrede i vodoprivrede da ulažu u kupovinu domaće proizvodne opreme.

Događaju je prisustvovao i Dragi Nestorović, gradonačelnik Kruševca, koji je rekao da je u pitanju još jedna potvrda proizvodnih mogućnosti fabrike IMK “14. oktobar” u otežanim uslovima poslovanja.